Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.kolo OP starší žáci, Sk Ševětín vs. Calofrig Borovany

28. 4. 2013

Ve druhém jarním kole OP jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Borovan. Kdo si pamatoval průběh a výsledek našeho podzimního utkání, zřejmě stejně jako my trenéři, vzhlížel k zápasu s obavami. Ani ne tak o výsledek, ten není u dětských soutěží až tak důležitý ( v našem případě party trenérů to tak cítíme ! ), ale o to, aby si holky a kluci potvrdili svůj dobrý výkon z prvního jarního utkání. Podzimní výsledek 0 : 17 byl studenou sprchou po remíze 2 : 2 s Č.Dubem. Za krásného počasí se trenéry nominovaný tým, ve kterém nastalo pár drobných změn, odhodlaně pustil do souboje s kamarády, opět v některých případech, o několik hlav vyššími. V naší sestavě se poprvé objevil Páťa, Stenly a Seboš. Volno měl Dejv, Maty a nemocný Luky. Začátek utkání nebyl pro nás zrovna šťastný. Snad hned ze druhé akce našeho soupeře jsme inkasovali první gól. Nutno podoktnout, že po hezké kombinaci. Pak se hra trochu vyrovnala a začali jsme poctivě "přistupovat", stíhali jsme se, až na vyjímku, včas vracet na své posty a i částečně kombinovali. Právě to včasné obsazování svých prostorů se stalo osudným na pravé straně naší obrany při druhém obdrženém gólu. Nepadl sice po klasické akci, ale ze správně nařízené penalty za faul v našem velkém vápně. Tam to bylo klasicky zatažení za "brzdu". Škoda jen, že míč už jsme měli pod kontrolou my a chyba našeho obránce pramenila spíše z úporné snahy zastavit akci za každou cenu ... . Poučení pro další zápasy je, že vápně se musí hrát "trochu" opatrněji :-). Jak víme, penalta se dá jen špatně kopnout. Takže 0 : 2 z našeho pohledu. Další průběh byl však famózní ! Majda v bráně zavelila několika super zákroky k našemu "útoku". Celý tým jakoby se správně nabudil a zcela jsme vyrovnali hru. Po jedné z chyb soupeřovy obrany, pramenící z našeho těsného napadání a důrazu na polovině hřiště, utekl po levém křídle Lukáš "Lomík" a poslal míč šikovně podél brankáře. 1 : 2 !! Pak sice znovu odskočení na 1 : 3 po kombinaci v našem vápně. Obrana v tomto případě trochu zaspala ...  Do poločasu však přišel opět čas "Lomíka" a Majdy. Dlouhý výkop a pak už jen sprint přes polovinu hřiště a nekompromisní "závěs" !  2 : 3 !!! Tak skončil první poločas.

Druhý poločas začal náporem zkušenějšího a viditelně i staršího soupeře. Popravdě řečeno především díky Majdě v brance jsme neinkasovali další góly. Nám se sice již nepodařilo skórovat, ale výkon jsme drželi hodně vysoko. Výborně se rozehrála Rozárka ( klid, zpracování, hlava "nahoře" a rozehrávka ) na pravé straně naší zálohy. V útoku vedle "Lomíka" hodně naběhala Naty. Jen by to chtělo při získání míče více klidu a přesnější rozehrávku. Dá nám práci míč získat a pak ho jen tak kopneme "někam" ... To platí pro více hráčů. Klid po zpracování a co nejpřesnější přihrávka ušetří v takto náročném zápase spoustu sil ! To platí nejenom pro útok, zálohu ale i pro celou obranu. Nabízet se, přihrát si na 10 - 15 m by jsme již měli 100% zvládnout. Jeden z obdržených gólů zaskočil vinou slunce Majdu, ale její výkon byl jinak excelentní !!!  Konečný výsledek tedy  2 : 5. Nechybělo mnoho a ...

Celý tým i doma potvrdil, že se jen tak nevzdává a bojuje naplno ! Majda v bráně je letos naše jistota a můžeme se na ní spolehnout ! Obrana řízená stoperem Mírou " Bezi" Beznoskou si až na pár chybiček v utkání počínala spolehlivě. Každý z Vás ví, kde tzv. musíme přidat. Krajní obránci hrát víc po stranách ( proto jste Levý Kyri a Pravý Basa . Ne střední :-) ) Na předstoperu se i tentokrát dařilo Ričimu ! Měl co dělat a svůj úkol plnil poctivě. ( pokud zamaká na fyzičče, bude patřit k tahounům týmu ! ). Záloha v "základu" s Rozkou, Stenlym a Ólou si pořádně zaběhala. Rozárka výborný a obětavý výkon, Stenly to měl proti "obrům" těžké a Óla si občas zaběhl až na kraj obrany, kde "hasil" za "Basu". ( Basa, bacha na házení autů :-) ). A útok jsme tentokrát skutečně měli a byl vidět. Lomík velký výkon. Hraje nejenom na hrotu, ale maká i zpět a pomáhá ostatním. Velmi dobrý zápas Lukáši. Páťa se vrátil ! Zase spousta naběhaných metrů, jen přidat v osobních soubojích a nic nevypouštět! Po ztrátě míče jedeme dál ! Natálka byla příkladem pro některé kluky našeho soupeře. Makala, bojovala i s přesilou ! Adam opět lepší výkon než minule. Forma jde nahoru a to je dobře. Nebát se do soubojů a klid při zpracování a rozehrávce. Být rychlejší než soupeř. Hans měl i tentokrát výborné okamžiky, které střídal s "lehkým" vypuštěním některých soubojů. Víc důrazu, včasné napadání a rozehrávku co nejpřesnější. Úkol na který Honzíku máš! Do zálohy jsme tentokrát nasadili i Sebíka. Pozice na středu je snad nejdůležitější místo v týmu. Sebík, ač jeden z nejmladších, makal celý zápas naplno ale soupeř měl převahu. To jak zkušenostmi, tak výškou a věkem. Každý zápas je pro Stenlyho se Sebíkem velkou školou a získané zkušenosti zúročí ve své kategorii !! Vašek "Kosík" si v tomto zápase určitě zahrál. Makal, napadal, střídal vždy 100% připraven a nechal na hřišti co šlo. Všem jako trenéři děkujeme za dobrý výkon !!  Všem rodičům a fanouškům díky za celý tým. Hned se hraje lépe, když máme "své" fanoušky a víme o nich !!!!!!! 

 

Fotky ze zápasu jsou již na známém místě. Další zápas Lišov. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat dalším poctivým a obětavým výkonem proti favoritovi soutěže.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář