Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak správně přistupovat k tréninku ?

19. 9. 2013

Ve čtvrtek 19.9. jsme na našem tréninku přivítali fotbalové trenéry s licencí ČMFS, kteří jak nás trenéry, tak především hráče starší přípravky seznámili s doporučovanou náplní tréninků. Bylo vidět, že i když něco podobného při trénincích také provádíme, cvičení zdokonalující orientaci v prostoru, rychlost rozhodnutí, pohyb a především základní ovládání míče jsou prvky na které je potřeba se v budoucnosti více zaměřit. První náznaky trénování "kliček" s tzv. přešlapovačkou nebo se zaseknutím a pod.. Relativně jednoduchá cvičení s výměnou míče mezi dvojicemi hráčů byla i pro většinu z Vás hráčů zábavou! Počítání bodů za úspěšné provedení, většina cvičení formou soutěží a "ocenění" jak nejlepšího, tak i opozdilců třeba kotoulem navíc má svůj účel. Bylo vidět v praxi, že fotbal je hra, kde se všechno musí řešit tzv. v pohybu. I na tréninku!! Pozorné sledování trenéra při předvádění cvičení je určitě nutné zlepšit !! Jednoduché cviky s míčem na malém prostoru jdou cvičit i doma!! I za špatného počasí nebo když není přímo trénink !  Ke zlepšování hráče dojde jen pílí a trénováním. Sportovci jako Pavel Nedvěd nebo Jaromír Jágr dosáhli své úrovně právě díky tomu, že si sami od sebe přidávali a trénovali i v době, kdy ostatní byli dávno doma. Dnes si hvězda jakou je "J.J"  chodí zabruslit na zimní stadion i v noci. Není to tím že neumí pořádně bruslit, ale stále se chce zlepšovat a být lepší než ostatní !!

Důležitým zjištěním nejenom pro trenéry bylo to, že ne vždy se musí hrát na tréninku nakonec fotbálek. Ten je sice třeba zábavnější a většina z Vás se na něj těší, ale měl by se stát skoro odměnou za poctivý přístup k tréninku!! Trénování soubojů 1 proti 2, 1 proti 1 a 2 proti 2 je totiž pro nejmladší kategorie fotbalistů nejdůležitější. Nebát se soupeře obejít jeden na jednoho, vidět včas kamaráda a přesně ( !! ) mu nahrát, rychle se rozhodnout k co nejlepšímu řešení situace je totiž to, co v zápasech nejčastěji použijete.

Děkujeme všem hráčům za včerejší přístup k tréninku s "novými" trenéry. Ukázali jste, že Vás fotbal baví, chcete se zlepšovat a neudělali jste "svým" trenérům ostudu. Něco Vás již naučili a budou se snažit i nadále, aby se z těch co budou sami i chtít, stali v budoucnosti skuteční fotbalisté !! Víc a víc bude časem totiž poznat, kdo z Vás chodí tzv. jen na kroužek a kdo z Vás se chce stát skutečným fotbalistou. Všem držíme palce. Trenéři.

Zkuste to jako tady a bude to na tréninku hned poznat ! :-) :-)

http://www.youtube.com/watch?v=6OIxdem98TI

Děkujeme ...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Čtvrteční trénink

Tomáš N. a Kamil J.,20. 9. 2013 19:54

Poděkování od všech z "GREEN-TEAMU" šéftrenéru Rendovi za to, že nám tento inspirativní trénink umožnil !! Všem hráčům se to moc líbilo a trenérům určitě přineslo spoustu zajímavých nápadů !!! A je super, že to přineslo ovoce hned za 24 hodin !!!